Ouder-kind partij

Afgelopen zondag was het prachtig weer op “de Hege Fjouwere”. Het was sfeervol en vooral een gezellige boel.

Van de 28 jeugdleden waren er 18 present met een vader-moeder, broer of pake. Of soms met een vader én een moeder. Bijna niemand had kaatservaring maar dat was na deze middag wel anders.

Iedereen weet nu dat 6 eersten uit is, 2 eersten een spul en dat je de bal niet “ kwaad’’ uit moet slaan.

In de eerste ronde werden er mooie partijen gekaatst. Zo was de partij van Menno tegen Riemer 5-5 en 6-6, Riemer won deze partij samen met zijn vader. De Dames Bakker-vd Valk wonnen van de heren Bakker met 5-2 6-4. Overal werd er enthousiast en sportief gespeeld. De ouderen bleven keurig in hun vak en waren erg leergierig!

In de pauze was er tijd voor een praatje. Dit was natuurlijk bedoeld om de kinderen alle kans te geven om lekker van de tafel met traktaties te snoepen en de ouders even daarbij weg te houden. Dat is goed gelukt. Karin en Janet waren niet snel uitgepraat over wat voor verschillende wedstrijdvormen je hebt en welke t-shirts je bij welke gelegenheid aandoet. Dan werden nog enkele spelregels uitgelegd, over de  bealch,  de boppe en de kwea. Verder weet nu iedereen dat het tennis afstamt van het kaatsen!

Met heel veel kennis over het spel begonnen we opgewekt aan de tweede ronde. Opnieuw werd er “fuleindig” gekaatst. De partij tussen Finn en zijn Pake tegen  Jeldau en vader Jelte was een prachtige wedstrijd. Er werd voluit gestreden! Opnieuw was de partij van Menno erg spannend. Weer 5 eersten gelijk en nu bij 6-4 was de strijd gespeeld. We zagen veel blije gezichten en vreugde dansjes. Een mooie happening voor iedereen.

Tot slot werd er nog een demonstratie gegeven door Niek en Siebolt tegen Folkert en Bert. Ze begonnen de wedstrijd bij de stand van 3-3 en het werd een spannende strijd. Mooi was om te bedenken dat ook zij ooit zijn begonnen met kaatsen in een perk van 3 meter en een opslag van 11 meter. Nu kunnen ze ruim boven slaan en dat is wel 39 meter. Ook slaan ze op over 26 meter.  Over een aantal jaren hopen we dat de welpen talenten en welpen betuften van nu ook zo met plezier nog steeds aan het kaatsen zijn. Tijdens de spannende wedstrijd die eindigde bij een stand van 5-5 6-4 werden de spelregels nog een keer uitgelegd. Er werden nog flyers uitgedeeld met “kaatsen voor Dummies” maar het lijkt erop dat niemand als kaats-dummy het veld heeft verlaten.

Hierbij een linkje naar de foto's van deze dag. 


Terug naar overzicht

Sport ook gezellig mee en word lid!

Meld je aan!