Winnaars competitiekaatsen jeugd

Der is dit jier wêr fuleindich kompetiesje keatst troch de jeugd op de woansdeis dizze simmer. Hjirûnder de priiswinners fan dit jier.

Welpen talinten
🥇Emmeke Wouters
🥈 Liv Hendriks
🥉Sarah Rijs

Welpen betûften
🥇Marin Grondsma
🥈 Romy Koopmans
🥉 Benthe Wouters

Pupillen
🥇 Yvonne Keuning
🥈Jelte Wiersma
🥉 Isa van Vugt

 


Skoalkeatsen

Skoalkeatsen.

Groep 4, 5 en 6 fan de Van Haersma Buma Skoalle binne eltse tongersdei op De Hege Fjouwere te finen. Sy krije dêr fjouwer kear skoalkeatsen. En net samar fan de juf mar fan in echte PC winner!!! Thomas van Zuiden stiet fol entûsjasme mei dizze 30 bern op it fjild. 9 Juny is de lêste kear en it skoalkeatsen wurdt op freed 24 juny ôfslúten mei in echt SkoalkeatsKampioenSkip.


Frisse Freed

Frisse freed!

Het begon prachtig vrijdag 20 mei. Bijna 40 jongens en meisjes 14.30 uur op het veld voor hun eerste ledenpartij dit seizoen. De ‘perkenlizzers’ hadden goed werk verricht want niet alleen de jeugdperkjes moesten worden gelegd maar om 16.30 stond de KNKB Junioren partij nog op het programma! En het paste allemaal! Na één omloop te hebben gekaatst moesten we door de enorme regenbuien helaas stoppen. “Healwei sânen mar werris sjen, earst mar even nei hús.” En thuis was de beste plek op dat moment want tussen half 4 en half 7 kwam de regen met bakken uit de hemel. Daarna werd het redelijk droog, de kinderen hadden er weer zin en de laatste twee omlopen werden gekaatst. En bij zo’n eerste ledenpartij horen natuurlijk bekers, kransen, applaus. ……en Boppeslach-burgers…..

Ondertussen waren de Junioren Heren en Dames inmiddels welkom geheten door Eddy, de nieuwe voorzitter, en onder leiding van Pieter Jukema begonnen in die plensbuien. De heren op het voetbalveld, de dames op het kaatsveld. Aizo, onze eigen jeugdtrainer, was ook van de partij. Een thuiswedstrijd voor hem dus. De Boppeslach-vrijwilligers waren met en macht aanwezig en zetten ‘de skouders der ûnder’. Er was 30 liter soep gemaakt en kannen koffie gezet. Dat was wel nodig want koud was het! Maar geen onvertogen woord van de Dames en Heren Junioren. Er werden mooie partijen gekaatst met een verdienstelijke tweede prijs voor Aizo!


Jeugd van de Boppeslach weer gestart

Nieuw kaatsseizoen 2021/2022

Vrijdag 29 april is de jeugd van De Boppeslach weer gestart met het nieuwe kaatsseizoen. Traditiegetrouw natuurlijk met spel, vuur en marshmallows. Deze dag werd georganiseerd door onze jeugdtrainers Bert, Irma, Jelger, Lex en Aizo.  Een frisse start met een echt Italiaans buffet. Met grote dank aan de koks!

Sport ook gezellig mee en word lid!

Meld je aan!